Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vårt gröna arv som resurs-kurs

29 mars, 2017 @ 09:30 - 16:00

Vad åt man förr? Finns gamla sorter, köksväxter och fröer kvar? Odla och använd äldre köksväxter idag! Ta tillvara växter och kunskap i din närhet! Vad ska vi odla i sommar?

Kursen fokuserar på att odla och laga mat med köksväxter med spännande historia från Dalarna.

Agneta Magnusson, kulturhistoriker som jobbat länge med att bevara olika sorter av bla gråärtor, rovor och kålrötter från Dalarna berättar om de vanligaste grönsakerna som odlades under 1800-1900 talet och hur de användes och om vilka sorter som finns kvar som vi kan odla idag. Agneta har också utsäde som du har möjlighet att ta med och odla under sommaren.

På kursdag nr 2 i höst kommer vi sedan att laga mat av det gröna kulturarvet som odlats av kursdeltagarna. Platsen är då Dala-Floda värdshus och vår guide i matlagningen är Per och Evalotta Ersson.

Kostnad

500 kr/kursdag som faktureras
+ 170 kr för lunch och fika som betalas på plats

Anmälan

https://jordbruksverket.pingpong.se/o/courseAdminCourseDefinitionInstancePage.do?id=1478&mode=OPEN_CATALOG&giver=jv

Detaljer

Datum:
29 mars, 2017
Tid:
09:30 - 16:00

Plats

Leksands Folkhögskola