Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nu kör vi igång – FRÖPOPUP 11 feb 2018

11 februari, 2018 @ 14:00 - 17:00

Gratis
Fröpopup vid 2017 års trädgårdsmässa i Umeå.

Nyfiken på Kristins kokböna, brokig som en borlottoböna? Bladkålen som slår grönkål i köldtålighet? Den vackra jättesallaten från Vavilovinsitutet i St Petersburg? Eller morfars sommaraster, en urgammal sort med de allra blåaste och största blommor vi skådat?

Allt det och  mycket mer hittar du vid Årets första fröpopup, som  äger rum i samband med Fröruset i Stockholm söndag den 11 februari kl 14-17. Det arrangeras som vanligt av nätverket Peppar & Pumpa.

Vi som står för fröpopup är medlemmar i föreningen Sesam och Fobo (Föreningen Organisk biologisk odling). Vi kommer att sälja både gamla lantsorter och intressanta frön från när och fjärran. Som vanligt går vartenda öre till Så Syrien, som stödjer uppbyggnaden av en fröbank i Libanon, där syriska bönder kan förvara sina lokala frösorter och samtidigt få gratis utbildning i ekologiska odling. Mycket viktigt projekt!

Sen har vi ju hela stora härliga Fröruset, som pågår i rummet intill med ett stort fröbyte. Det blir också några riktigt nyttiga miniföredrag och workshops. Kolla infobladet från Peppar & Pumpa. http://www.pepparochpumpa.se  Bland annat pratar Agneta Magnusson på tema ”Var rädd om våra lantsorter!  Rainer Hertel, som är åldermannen i Sesams sallatsskrå, berättar hur vi odlar och skördar sallatsfrön.

Vi hoppas på riktigt många fröpopups 2018, men också att vi lyckas samla alla i kalendariet här intill. Ett fröpopup kan se ut lite hur som helst: ett litet bord i en trädgård eller kanske på ett bibliotek eller varför inte ett stort fröevent. Det kan arrangeras av en eller flera privatpersoner eller av en förening. Vill du och din förening nå ut till den trädgårdsälskande allmänheten så är fröpopup klockrent. Huvudsaken att det handlar om frösnack och frön, om att byta och eller sälja. Ännu bättre om odlingsglädje och odlingsråd sprids.

Syftet med Fröpopup är att försvara/bevarfa den genetiska mångfalden bland kulturväxterna men ocks att göra den tillgänglig för alla som behöver den. Under fliken Arrangera får du tips på hur du/ni kan ordna ett Fröpopup. Tveka inte att kontakta oss om ni vill ha råd. Under Bakgrund berättar vi varför vi startade Fröopup.  I Kalendariet, som är det viktigaste,samlar vi alla fröevent, månad för månad.  När ni bestämt er för att fixa ett fröpopup, hör av er till oss så lägger vi in det i vårt kalendarium. Det ger bra spridning på informationen.

Detaljer

Datum:
11 februari, 2018
Tid:
14:00 - 17:00
Pris:
Gratis
Webbplats:
http://www.pepparochpumpa.se

Arrangörer

Peppar & Pumpa
föreningen Sesam

Plats

Norrtullsgatan 12 N
Norrtulsgatan 12 N
Stockholm ,
+ Google Map
Telefon:
0707 905955
Webbplats:
www.pepparochpumpa,se